dekoration till barnkalas
Okategoriserade

Så fixar du ett ekologiskt barnkalas

För barn är saker som födelsedagar och fester oerhört viktiga och något som ingen förälder vill neka dem. Ett lyckat barnkalas med dekorationer ska gärna vara färggrant och fullt av skojiga teman och lekar men det innebär ofta också massor med slit och släng, plast och överflöd. För den miljömedvetna människan kan det därför verka svårt att fixa festen precis så som barnen vill men faktum är att det inte alls är särskilt svårt.

Med lite planering kan ett ekologiskt barnkalas till och med bli festligare än ett ”vanligt”. Barn är klokare än vuxna tror, och tycker ofta om att engagera sig i viktiga frågor. Om du förklarar hur miljön spelar enorm roll och hur glada alla människor och djur blir om barnkalaset blir hållbart och ekovänligt kommer knoddarna till och med tycka att festen blir extra kul.

När du ska dekorera till det ekologiska barnkalaset finns det fina dekorationer som både är kul och hållbara. Det finns ekologiska ballonger i vackra färger och former, banér, konfetti och serpentiner av återanvänt papper och roliga såpbubblor i miljövänlig tappning. Du kan också hitta massor av miljövänliga serveringsartiklar som till exempel roliga papperssugrör och servetter, tallrikar och bestick av trä eller papper och tårtljus tillverkade av organiskt bivax.

Aktiviteterna under kalaset får också gärna gå i eko tappning. Barnen kan få göra en miniskattjakt i hemmet där de ska hitta ekologiska leksaker, delta i frågesporter om djur och natur eller få måla och rita med miljövänliga färger. Gör ekotemat roligt och intressant och låt gärna födelsedagsbarnet själv få välja ut några fina eko produkter och förklara på vilket sätt de sätter miljön i fokus. Vem vet, kalaset kommer kanske influera kompisarna att också vilja fira ekologiskt i framtiden – då har ditt barn verkligen spelat en viktig roll i vägen mot ett miljövänligare liv.

Författare

test@mildmedia.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ekologiska Babyleksaker

29 december, 2020